Keresés

Diffúziós Tenzor Leképezés (DTI)

LinkajánlásMRIMRImri.lap.hu/9-99hu14986165052006-07-09 16:29:132017-06-28 04:21:45Central Médiacsoport Zrt.centralmediacsoport@centralmediacsoport.hu2006

Meghatározás

A diffúziós tenzor képalkotás (DTI) az MRI vizsgálatok speciális területe, az intracranium diagnosztikájának modern módszere. A vízmolekulák szétterjedésén alapul. Mivel a sérült például agyvérzéses területen a vízmolekulák könnyebben terjednek, így fokozott jelintenzitással jelennek meg. A módszer érdekessége, hogy az MRI-vizsgálat eredeti felbontóképességénél is jobb képek készíthetők ezzel a módszerrel. Mivel a vízmolekulák az idegek mentén jobban terjednek, mint azokra merőlegesen, ezzel a technikával az idegpályák azaz a neuronok közötti összeköttetések is precízen ábrázolhatóak.

Szponzorált hirdetések

Foglalj Orvost

Hirdetés

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza:Diffúziós Tenzor Leképezés (DTI)
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem Elküldés